Предаја пријаве ИПБ најкасније до 25. априла 2020. године

Привредни субјекти који желе да користе директна давања из Уредбе о погодностима и давањима или још увек размишљају о томе потребно је да предају пријаву на Обрасцу ИПБ (избор пословне банке) најкасније до 25. априла 2020. године.

Пријаву треба да поднесу они привредни субјекти који имају рачуне у више пословних банака. Ако имају рачун само у једној пословној банци, наменски рачун им је вероватно већ отворен (ако и није биће то учињено аутоматски).

Напомињемо да они привредни субјекти који још увек нису сигурни да ли желе да користе директна давања, обавезно треба да предају пријаву на Обрасцу ИПБ.

Наиме, уколико би се накнадно одлучили да користе директна давања из Уредбе (после 25. априла), не би били у могућности да то учине јер им не би био отворен наменски рачун. 

С друге стране, ако одлуче да се не пријаве за мере, наменски рачун који ће бити отворен неће бити коришћен и биће затворен у исто време када и сви остали наменски рачуни.

Све коментаре које смо до сада објавили поводом Уредбе о фискалним погодностима и директним давањима можете погледати овде:

Уредба о фискалним погодностима и директним давањима – Коментари

Поделите: