Објашњење у вези са подношењем пореске пријаве на Обрасцу ПП ОПО за први квартал 2023. године, за пореске обвезнике који порез плаћају самоопорезивањем

Министарство финансија је објавило Објашњење у вези са подношењем пореске пријаве на Обрасцу ПП ОПО за први квартал 2023. године, за пореске обвезнике који порез плаћају самоопорезивањем.

Подсећамо да је недавним изменама и допунама Правилника о пореској пријави о обрачунатом порезу самоопорезивањем… прописана нова пореска пријава на Обрасцу ПП ОПО-К за тзв. фриленсере. Међутим, уколико фриленсери желе да за приходе које су остварили у првом кварталу 2023. године поднесу пријаву пре стицања техничких услова за подношење пријаве на Обрасцу ПП ОПО-К, они то могу учинити почев од 3. априла 2023. године на Обрасцу ПП ОПО.

Објашњење које је објавило Министарство финансија се тиче управо те ситуације. Они који буду чекали пријаву на Обрасцу ПП ОПО-К имаће рок од 30 дана за подношење пријаве почев од наредног дана од дана када се стекну технички услови за поношење наведене пријаве.

Поделите: