Расписан јавни позив за доделу субвенција за подршку раду хотелске индустрије

Министарство трговине, туризма и телекомуникација расписало је Јавни позив за доделу субвенција за подршку раду хотелске индустрије Србије због потешкоћа у пословању проузрокованих епидемијом болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2.

Јавни позив је ступио на снагу 1. септембра и траје до 15. септембра 2020. године.

Потребну документацију можете преузети са интернет стране Министарства:

У наставку преносимо у целости обавештење Министарства трговине, туризма и телекомуникација:

„Јавни пoзив за пријаву привредних субјеката за коришћење субвенција за подршку раду хотелске индустрије због потешкоћа изазваних пандемијом COVID-19 ступа на снагу данас (1.септембра) и трајаће до 15. септембра 2020. године.

Право на бесповратна средства остварују категоризовани хотели који се налазе у приватном власништву са територија јединица локалне самоуправе чији се списак налази у прилогу.

Основни предуслови за стицање права за коришћење субвенција су да над привредним субјектима није покренут стечајни поступак, финансијско реструктурирање нити поступак ликвидације, као и да се не спроводи поступак за унапред припремљени план реорганизације (УППР).

Средства се додељују у износу 350 евра по индивидуалном лежају и 150 евра по смештајној јединици у динарској противвредности обрачунатој по средњем курсу Народне банке Србије на на дан када је државна помоћ додељена.

Привредни субјекат губи право на коришћење субвенције уколико смањи број запослених за више од 10%, у периоду од 15.08.2020. године закључно са 31.12.2020. године.“

Образац захтева

Списак ЈЛС

Јавни позив за доделу субвенција за хотеле

Обавештење за подносиоце захтева за доделу субвенција за хотеле

Поделите: