Креирање корисничког имена и лозинке за мобилну апликацију Моја ЛПА електронским путем

За доделу корисничког имена и лозинке за коришћење мобилне апликације Моја ЛПА корисници више не морају да иду до своје надлежне локалне пореске администрације, већ и ову услугу могу да добију преко интернета.

Наиме, од прошлог месеца путем мобилне апликације Моја ЛПА (локална пореска администрација), омогућено је да сви порески обвезници изврше централизовани упит стања за порез на имовину за територију целе Републике Србије – путем мобилног телефона. Ово је прва мобилна апликација коју је развила и објавила Канцеларија за информационе технологије и електронску управу, потпуно је бесплатна и доступна је за Android и iOS кориснике.

На сугестију корисника еУправе како би креирање корисничког имена и лозинке за приступ мобилној апликацији Моја ЛПА требало такође да буде електронска услуга, Канцеларија за ИТ и еУправу је у врло кратком року ту услугу и омогућила, елиминисавши било какву потребу одласка корисника на шалтере надлежних локалних пореских администрација.

Они корисници који се пријаве на Портал ЛПА lpa.gov.rs уз помоћ квалификованог електронског сертификата, врло једноставно и само за пар тренутака могу добити корисничко име и лозинку за коришћење мобилне апликације, а детаљно упутство се налази овде.

Извор: Портал Јединственог информационог система локалне пореске администрације

Поделите: