Које ПДВ евиденције ће се водити од 1.1.2017. године?

Напомена: 31.12.2016. године у „Службеном гласнику РС“ број 109 су објављене измене Правилника о евиденцији ПДВ којим је примена новог правилника одложена за 1.1.2018. године.

Сходно томе, од 1.1.2017. године ће се и даље водити ПДВ евиденције у складу са старим правилником.

Ово питање смо поставили Министарству финансија пре 20 дана, понављали га неколико пута, али нисмо добили одговор.

Зашто смо поставили такво питање када су сви пренели вест да се нови правилник о евиденцији ПДВ одлаже за годину дана? Покушаћемо укратко да објаснимо нашу недоумицу кроз хронологију догађаја:

27.10.

Н1 је објавио вест о томе да се примена обрасца ПОПДВ одлаже за годину дана, али се нигде не говори о одлагању правилника.

Три сата након вести Н1 Привредна комора Србије објављује вест да је Министарство финансија одлучило да се правилник примењује од 1. јануара 2018. године. Вест ПКС је пренео Фонет а касније у току тог и наредног дана је вест пренело велики број медија у Србији.

28.10.

Министарство издаје званично саопштење:

saopstenje-minfin-na-njihovom-sajtu-2-1

У тексту саопштења нигде не пише да ће се одложити правилник, већ да се одлаже обавеза подношења обрасца ПОПДВ.

Одакле онда Привредној комори Србије вест да се одлаже правилник? Добијамo одговор да су чули на Н1 па одлучили да издају саопштење…

Значи, скоро сви медији су пренели вест коју је објавила ПКС на основу вести Н1, с тим што је ПКС написала да се одлаже правилник а Н1 је написао да се одлаже примена обрасца (што произлази и из саопштења Министарства финансија).

Да ли ово значи да ће се обавеза примене обрасца ПОПДВ одложити за 1.1.2018. године а да ће се од 1.1.2017. ипак водити знатно обимније ПДВ евиденције по новом правилнику?

Одмах смо поставили питање Министарству финансија:

“С обзиром на саопштење које сте дали, да ли ће нови правилник о евиденцији ПДВ бити у примени од 1.1.2017. или од 1.1.2018. године?”

 
30.10.

Министар финансија је на конференцији за новинаре у Влади Србије на питање новинара одговорио следеће:

„Већ смо одлучили да неће бити примене од 1. јануара, биће најраније 1. јануара 2018. према томе то питање смо, сагледали смо све те примедбе, сагледали смо потребу да се иначе мења закон о ПДВ-у и да ће се по тим новим изменама то урадити. Такође многе примедбе су оправдане, оно што је буквално преношење одредби закона у овај формулар допунске евиденције која се предаје уз пријаву за повраћај ПДВ-а ће бити прегледано поново и доведено у склад са законом и са најбољом праксом у Европи. Према томе ту немате да бринете, то је већ то су већ медији пренели тако да смо то већ одложили.“

И министар спомиње „формулар допунске евиденције која се предаје уз пријаву“ (образац ПОПДВ) али се нигде не говори о одлагању правилника и ПДВ евиденција.

3.11.

Опет пишемо Министарству финансија и покушавамо да будем још конкретнији:

„Да ли ће од 1. јануара 2017. године у примени бити ПДВ евиденције које су тренутно у примени (из старог правилника о евиденцији ПДВ) или ће у примени бити тренутне или измењене ПДВ евиденције из новог правилника о ПДВ евиденцијама („Сл. гласник РС“ број 80/16)?“

Још увек нема одговора на ово једноставно питање.

Док чекамо на одговор Министарства финансија, подсетимо се закључка из једног од претходних коментара које смо писали на ову тему:

Шта је основни проблем – образац ПОПДВ или евиденције?

Образац ПОПДВ сам по себи није проблематичан. Наиме, тај образац би требало да се попуњава аутоматски, а подаци који би се уписивали у тај образац би се „вукли“ из евиденција ПДВ. Везу између евиденција и обрасца би урадили произвођачи рачуноводственог софтвера.

Проблем је дакле у евиденцијама ПДВ. Зашто, када су и до сада постојале евиденције ПДВ? Зато што су новим правилником предвиђене евиденције ПДВ које су знатно обимније и детаљније од досадашњих.

Апсолутно ништа не значи одлагање обавезе предавања обрасца ПОПДВ ако остану на снази нове знатно обимније евиденције предвиђене новим правилником о евиденцији ПДВ.

На крају желимо да нагласимо да Министарство финансија у саопштењу очигледно не прихвата аргументе против новог правилника. Уместо тога без икаквих аргумената бране постојеће решење. На пример:

  • Основна разлика између постојећег и новог правилника је у потреби да се постојећа слободна форма документа – унифицира …“

  • „… подаци који се уносе у овај Образац (ПОПДВ) представљају оне податке које обвезник треба да обезбеди у евиденцији у највећој мери и по постојећем правилнику. „

  • „… нови Правилник обезбеђује знатно боље сагледавање пословних активности обвезника ПДВ а обезбеђивање транспарентности података из евиденције за ПДВ ниједном обвезнику не треба да представља проблем.“

  • „… позитивни ефекти овог правилника одразиће се и на оне пореске обвезнике који поштују прописе и који својим пословањем не угрожавају пореске приходе.“

Поделите: