Добијање информација о стању на појединачним пореским рачунима пореских обвезника

Информација о стању на појединачним пореским рачунима (упит стања) порески обвезник може добити на два начина: преко портала е-порези (за текућу годину) и од Контакт центра.

Преко портала е-порези порески обвезник може преузети упит стања за текућу годину уколико поседује електронски сертификат. У овом случају иде се на опцију „Упит стања“, изабере се синтетика или аналитика. Потом се унесе е-мејл адреса на коју обвезник жели да му буду послате картице и кликне се на Пошаљи захтев за проверу стања.

Преко Контакт центра порески обвезник може добити картице из текуће године као и картице из ранијих година, односно од 2003. године, позивом Контакт центра на телефоне 0700-700-007 или 011-33-10-111, да достави захтев за добијање појединачних информација о стању на пореским рачунима које ће му бити прослеђене наредног дана на е-мејл адресу. За услугу добијања информација о стању на појединачним текућим рачунима преко Контакт центра порески обвезник прво мора да се региструје подношењем ЕКПЛ/ЕКФЛ обрасца Пореској управи. ЕКПЛ/ЕКФЛ обрасци за регистрацију се налазе на веб сајту Пореске управе на страници

http://www.purs.gov.rs/kontakt/kontakt-centar/pojedinacne-informacije.html

Одштампани, попуњени и потписани обрасци се могу послати поштом на адресу: Пореска управа, Поштански фах 107, 11050 Београд 22 или скенирати и слати електронским путем на мејл адресу kc-ekpl@purs.gov.rs.

Обрасци се налазе на сајту Пореске управе, www.purs.gov.rs, у делу Контакт центар/Пружање појединачних информацаји о стању на пореским рачунима.

Извор: Пореска управа

Поделите: