Водич кроз привредно-казнене поступке: прекршаји и привредни преступи

Удружење грађана „Комитет правника за људска права“ (YUCOM) објавио је на својој интернет страни „Водич кроз привредно-казнене поступке: прекршаји и привредни преступи“ (у даљем тексту: Водич):

Водич кроз привредно-казнене поступке: прекршаји и привредни преступи

У наставку преносимо вест са сајта Комитета правника за људска права (YUCOM) поводом објављивања Водича:

„Циљ Водича је да упозна микро, мала и средња предузећа са судским процесима и пружи одговоре на питања која микро, мала и средња предузећа могу имати пре него што се обрате суду у вези са прекршајима и привредним преступима, омогућујући им да реалније и свеобухватније разумеју судске процесе пре него што доспеју у поступак.

Водич садржи основне информације о поступцима пред прекршајним и привредним судом у Србији; податке о трошковима судских поступака; кључне информације и смернице и релевантне шаблоне. Садржај Водича и обрађене теме дефинисани су на основу широких консултација с представницима пословне и правне заједнице и потребама шире циљне публике. Водич се не бави свим темама које би могле бити занимљиве неким микро, малим и средњим предузећима.

Укључивање додатних тема ће се размотрити у будућем периоду имајући у виду потребе циљне публике. Водич користи једноставан правни језик и писан је колоквијалним стилом, обраћајући се микро, малим и средњим предузећима уколико се нађу у пред привредним и прекршајним судом.“

Водич можете погледати и преузети овде.

Поделите: