Упозорење да понуда за упис у „Привредни-регистар.рс“ не потиче од Агенције за привредне регистре

Агенција за привредне регистре (АПР) упозорила је привредне субјекте да понуда за упис у „Привредни-регистар.рс“ има искључиво комерцијалну сврху оглашавања за рачун привредног друштва „Дигитална платформа д.о.о. Београд- Нови Београд”, које је основано 14. фебруара 2020. године, и да не потиче из АПР.

Оваквим и сличним дописима уназад неколико година привредни субјекти се доводе у заблуду да дописе упућује Регистар привредних субјеката који води АПР.

У наставку преносимо у целости обавештење АПР:

„Агенција за привредне регистре је, поводом обраћања великог броја привредних субјеката, принуђена да поново јавно упозори своје кориснике да обрате пажњу на дописе „Привредног-регистра.рс”, којима се позивају да се упишу у поменути регистар, с обзиром да исти не представља званични регистар Агенције за привредне регистре.

Примаоци ових дописа немају никакву законску обавезу регистрације на овом порталу, јер је у питању понуда која има искључиво комерцијалну сврху оглашавања за рачун привредног друштва „Дигитална платформа д.о.о. Београд- Нови Београд”, које је основано 14. фебруара 2020. године и регистровано за делатност истраживања тржишта и испитивање јавног мњења.

На уплатницама приложеним уз допис овог привредног друштва одштампан је износ од 4.500 динара, уз обавештење да ће накнада за упис у „Привредни-регистар.рс” бити увећана на износ од 15.000 динара, уколико се уплата не изврши до 12. октобра 2020. године.

С обзиром на довођење у заблуду привредних субјеката да дописе упућује Регистар привредних субјеката који води АПР, упозоравамо све наше кориснике да ова понуда не потиче из Агенције за привредне регистре.“

Поделите: