Нови правилник о евиденцији ПДВ – шта треба знати

Правилник о облику, садржини и начину вођења евиденције о ПДВ и о облику и садржини прегледа обрачуна ПДВ (“Службени гласник РС”, број 90/2017, 119/2017 и 48/2018, у даљем тексту: Правилник о евиденцији ПДВ) се примењује од 1. јула 2018. године.

Почетком примене Правилника о евиденцији ПДВ стављени су ван снаге стари правилници о евиденцији (стари правилник из 2012. године који је важио до 30.6.2018. године и правилник из 2016. године чија примена никада није ни започела).

Првих годину дана примене (до 30. јуна 2019. године), у поступцима провере правилности исказивања података у Обрасцу ПОПДВ надлежни порески орган неће узимати у обзир погрешно исказане податке који не утичу на износ пореске обавезе. Објашњење у вези са овим читајте у коментару о изменама и допунама Правилника из јуна 2018: Коментар измена и допуна Правилника о евиденцији ПДВ – шта је ново?

Пречишћени текст новог Правилника о евиденцији ПДВ и нови ПОПДВ образац можете погледати овде.

Текст правилника у ПДФ формату можете преузети овде, а ПОПДВ образац у ПДФ формату можете преузети овде.

Молимо Пријавите се за приступ овом садржају. Приступ овом садржају имају само регистровани претплатници. (Нисте претплатник? Претплатите се)

Поделите: