Нова интернет презентација Народне банке Србије – водич кроз све појединости у вези са инстант плаћањима

Народна банка Србије покренула је нову интернет презентацију – IPS (Инстант плаћања Србије), на страници https://ips.nbs.rs. Нова интернет презентација представља својеврстан водич кроз све појединости у вези са инстант плаћањима, најбржем, најсигурнијем и најсавременијем начину плаћања.

Корисницима интернет презентације на располагању су информације о основним карактеристикама и предностима које инстант плаћања пружају, преглед учесника у инстант плаћањима, преглед услуга које банке нуде у вези са инстант плаћањима, као и преглед физичких и интернет продајних места на којима је могуће платити на овај начин.

Посебна страница на сајту посвећена је трговцима – наведене су корисне смернице у вези с могућношћу инстант плаћања на физичким и интернет продајним местима.

У наставку преносимо у целости информацију Народне банке Србије:

„Народна банка Србије покренула је данас нову интернет презентацију – IPS (Инстант плаћања Србије), на страници https://ips.nbs.rs. Нова интернет презентација представља својеврстан водич кроз све појединости у вези са инстант плаћањима, најбржем, најсигурнијем и најсавременијем начину плаћања.
 
Корисницима интернет презентације на располагању су информације о основним карактеристикама и предностима које инстант плаћања пружају, преглед учесника у инстант плаћањима, преглед услуга које банке нуде у вези са инстант плаћањима, као и преглед физичких и интернет продајних места на којима је могуће платити на овај начин. На интернет презентацији могу се пронаћи и детаљне информације о функцијама „IPS pokaži”, „IPS skeniraj”, „IPS плаћања на интернет продајном месту”, „NBS IPS QR кôд – плаћање рачуна”, као и другим начинима инстант плаћања.
 
Посебна страница на сајту посвећена је трговцима – наведене су корисне смернице у вези с могућношћу инстант плаћања на физичким и интернет продајним местима. Ниски трошкови обраде трансакција и ценовна политика Народне банке Србије треба да подстакну и оне трговце који имају ниске марже и ниску просечну вредност трансакције да својим купцима омогуће ову врсту плаћања.
 
Подсећамо на то да је Народна банка Србије омогућила свим привредним субјектима да на једноставан начин креирају (генеришу) NBS IPS QR кôд – попуњавањем поља с траженим информацијама и да технички провере исправност већ припремљених IPS QR кодова за рачуне/фактурe путем сервиса Народне банке Србије – Генератор/Валидатор.
 
На страници Статистика дат је преглед истакнутих показатеља рада IPS НБС система од почетка његовог рада, тј. од октобра 2018. године.
 
Актуелности и новине у вези са инстант плаћањима објављују се на страници Вести, а додатне информације о инстант плаћањима доступне су на страници Више о IPS плаћањима и Често постављана питања.“

Поделите: