Невероватан пример како Министарство финансија уноси пометњу међу привредне субјекте који се баве малопродајом

Министарство финансија одржало је 22. децембра 2022. године вебинар на тему „Регистрација, пријава, додавање нових корисника и субјеката на Систем електронских фактура“. 

У току вебинара је изречена једна нетачна тврдња која је оставила у неверици све оне који се баве темама електронских фактура и фискализације. Нарочито ако се има у виду да се ради о званичном сајту Министарства финансија који би требало да буде основни извор информација у вези са електронским фактурама. А још више јер је таква тврдња изречена десет дана пред почетак обавезне примене Система електронских фактура од стране субјеката приватног сектора.

Преносимо ту тврдњу у текстуалној форми и у форми видео записа:

„Често добијамо питања на пример, ја сам малопродаја, да ли субјекту приватног сектора или добровољном кориснику Система електронских фактура издајем фискални рачун или електронску фактуру?
Уколико се плаћање врши картицом или готовином, издајете фискални рачун, а уколико се плаћање врши преко рачуна, издајете електронску фактуру.“

Ова тврдња, као што смо претходно већ навели, није тачна. Начин плаћања нема никакве везе са тим да ли ће се издавати фискални рачун или електронска фактура. Прописима о фискализацији и о електронском фактурисању је прецизно дефинисано када се издаје фискални рачун а када електронска фактура. Једног дана, вероватно од 1. јануара 2024. године, систем фискализације и систем електронских фактура (СЕФ) ће бити повезани па ће се фискални рачуни издати корисницима СЕФ-а аутоматски преносити из система фискализације у СЕФ. Међутим, ни тада као ни сада то неће имати никакве везе са начином плаћања.

Оно што је у овој ситуацији крајње забрињавајуће је чињеница да ће за десет дана сви ПДВ обвезници и добровољни корисници СЕФ почети да користе електронске фактуре, а када им затреба помоћ треба да се обрате подршци у оквиру СЕФ, како је наведено у Интерном техничком упутству. Једно од лица које треба да пружи подршку је управо лице које је изрекло тврдњу која је предмет овог текста („Често добијамо питања…“).

Друга забрињавајућа чињеница је да након ове, али и других грешака (нпр. у оквиру објављених питања и одговора), нико не може са сигурношћу тврдити колико грешака и нетачних тврдњи постоји на званичном сајту Министарства финансија „еФактура“, који би требало да буде најрелевантнији извор информација за све кориснике СЕФ.

Послали смо ову информацију надлежнима у Министарству финансија, уз предлог да информишу кориснике који слушају снимак овог вебинара о наведеној грешци.

Поделите: