На порталу еПорези постављена опција за прихватање нових директних давања и избор пословне банке

Пореска управа је од данас омогућила привредним субјектима да изврше избор пословне банке код које ће бити отворен COVID рачун и прихватање исплате нових директних давања, у складу са Уредбом о утврђивању Програма директних давања из буџета Републике Србије привредним субјектима у приватном сектору у циљу ублажавања економских последица проузрокованих епидемијом болести Covid-19 изазване вирусом SARS-COV-2.

Потребно је на порталу еПорези изабрати пријаву ИПБ и ИПДД (Избор пословне банке и Изјава о прихватању исплате директних давања):

Привредни субјект који је на дан 13. фебруара 2020. године имао отворене текуће рачуне код више банака дужан је да најкасније 25. марта 2021. године, изврши избор пословне банке код које ће му бити отворен COVID рачун.

Привредни субјект прихвата исплату директних давања изјавом која се даје посебно за исплату сваког директног давања у месецу који претходи месецу у коме се исплаћује директно давање, а најкасније до последњег дана у том месецу.

Сходно томе, изјаве ће бити доступне на порталу еПорези у следећим терминима:

  • Изјава за давања за месец април се даје у периоду 01.03.-31.03.2021. године;
  • Изјава за давања за месец мај се даје у периоду 01.04.-30.04.2021. године;
  • Изјава за давања за месец јун се даје у периоду 01.05.-31.05.2021. године.

Обавештења Пореске управе у вези са избором пословне банке и подношењем изјаве за директна давања можете погледати овде.

Подсећамо на коментар о новим директним давањима који смо објавили 11. фебруара (видети овде).

У наставку објашњавамо поступак у вези са избором пословне банке и изјавом о прихватању директних давања и дајемо одговоре на могуће недоумице.

Молимо Пријавите се за приступ овом садржају. Приступ овом садржају имају само регистровани претплатници. (Нисте претплатник? Претплатите се)

Поделите: