Фискализација и уређаји за пуњење електричних возила

Питање

Да ли постоји обавеза фискализације трансакција насталих приликом коришћења уређаја за пуњење електричних возила?

Ако постоји, да ли се уређаји за пуњење електричних возила могу сматрати самоуслужним уређајима иако се плаћање и фискализација трансакција врши преко апликације а не на самом уређају (сам физички уређај на коме се врши пуњење не може да врши никакву наплату, све се одвија у апликацији)? Да ли се на овакву ситуацију примењују правила опште фискализације или посебна правила за самоуслужне уређаје? Или се ради о правилима за онлајн продају тј продају на даљину?

Да ли је потребно пријавити сваки појединачни уређај за пуњење електричних возила у систем фискализације иако се наплата врши преко апликације? И ако је то потребно, под који тип пословног простора би ови уређаји били подведени када се врши пријава пословног простора?

Да ли је у складу са законом да након плаћања и обављене трансакције купац добије е-рачун путем апликације, те да ли се такав е-рачун добијен путем апликације сматра довољним, без потребе додатног издавања штампаног фискалног рачуна?

Молимо Пријавите се за приступ овом садржају. Приступ овом садржају имају само регистровани претплатници. (Нисте претплатник? Претплатите се)

Поделите: