АПР се обратио надлежнима због активности рекламне агенције која доводи у заблуду привредне субјекте

АПР се обратио Министарству унутрашњих послова (МУП), надлежном тужилаштву и Регистру националног Интернет домена Србије да предузму мере из својих надлежности против „Агенције Регистар услуга д.о.о.”, која шаље регистрованим привредним субјектима дописе са понудом за упис података у „PrivredniRegistar.rs”, користећи базу података АПР-а на незаконит начин.

Привредни субјекти су доведени у заблуду да се ради о упису у регистар Агенције за привредне регистре, па АПР још једном упозорава све привредне субјекте да ти дописи не потичу од њих.

Подсећамо да су упозорења од стране АПР у вези са овим проблемом објављивана крајем јуна и крајем септембра 2019. године. 

У наставку преносимо у целости ново обавештење АПР:

„Агенција за привредне регистре (АПР) обавештава привредне субјекте да се обратила Министарству унутрашњих послова (МУП), надлежном тужилаштву и Регистру националног Интернет домена Србије да предузму мере из својих надлежности против „Агенције Регистар услуга д.о.о.”, која шаље регистрованим привредним субјектима дописе са понудом за упис података у „PrivredniRegistar.rs”, користећи базу података АПР-а на незаконит начин.

Како уз дописе стижу и попуњене уплатнице са назначеним износима који се крећу од 500,00 до 16.000,00 динара, чији је прималац „Агенција Регистар услуга д.о.о.”, упозоравамо још једном све привредне субјекте да овакви дописи не потичу од Агенције за привредне регистре.

У протеклом периоду је пријем дописа „Агенције Регистар услуга д.о.о.” изазвао забуну и узнемирење код дела корисника, који су уплатили назначена новчана средства и чији су подаци објављени на порталу „PrivredniRegistar.rs”, јер су привредни субјекти били доведени у заблуду да се у конкретним случајевима ради о упису у регистар Агенције за привредне регистре.“

Поделите: