Омогућено коришћење Дина картице на интернету

Агенција за привредне регистре је саопштила да ће убудуће Дина картица моћи да се користи за електронско плаћање накнаде за извршену услугу АПР.

Народна банка Србије је саопштила да ће Банка Интеза трговцима који желе да своје производе и услуге продају путем интернета, уз погодности, обезбедити сервис e-commerce за прихватање плаћања Дина картицом.

У наставку преносимо у целости саопштење Агенције за привредне регистре:

„Грађани који користе електронске услуге АПР-а убудуће ће моћи да употребе и националну DinaCard платну картицу за електронско плаћање накнаде за извршену услугу АПР-а.

Када започне плаћање накнаде за електронску услугу, корисник апликације АПР-а може да изабере DinaCard, Visa или MasterCard платну картицу којом ће бити извршено плаћање накнаде, што представља последњи корак у  реализацији одабране електронске услуге.“

У наставку преносимо у целости саопштење Народне банке Србије:

„Народна банка Србије обавештава грађане и трговце да је Банка Интеза, као један од највећих домаћих прихватилаца платних картица на интернету, покренула кампању која је усмерена ка даљем ширењу електронске продаје у Србији, с нарочитим повољностима за национални картични бренд, Дина картицу. Наиме, Банка Интеза ће трговцима који желе да своје производе и услуге продају путем интернета, уз погодности, обезбедити сервис е-commerce за прихватање плаћања Дина картицом.

Банка ће за првих 1.000 трговаца који до 31. 12. 2018. године поднесу захтев за услугу е-commerce омогућити:

  • бесплатно креирање интернет продајног места (веб-шоп), 
  • одржавање веб-шопа и коришћење сервиса е-commerce без накнаде током прва три месеца,
  • трансакције Дина картицама без провизије током првих шест месеци коришћења сервиса.

По истеку тромесечног периода коришћења услуге, банка ће омогућити трговцима да укључе плаћања и картицама осталих картичних брендова.

На овај начин, малим трговцима који тренутно не користе канал електронске куповине пружа се могућност да своје пословање прошире и на интернет. Напомињемо да је Народна банка Србије у претходном периоду предузела низ активности које треба да омогуће лакши и јефтинији приступ безготовинским плаћањима, пре свега малим трговцима, који због високих трошкова нису прихватали платне картице као инструмент плаћања. Управо су ниски трошкови националне картичне шеме омогућили повољну понуду у оквиру ове кампање за увођење интернет продавница код нових, првенствено малих трговаца.

Уласком у свет електронске трговине, трговци чине своје производе и услуге доступним 24 сата дневно, током целе године, што је веома значајно, ако се има у виду да истраживања показују да је око 70% становништва заинтересовано за куповину на интернету. Електронска трговина омогућава и смањење расхода, а тржиште брише границе – производи и услуге постају доступни свима који имају приступ интернету, где год да се налазе.

У овом тренутку, трговци који одлуче да искористе наведену понуду Банке Интезе учиниће своје производе и услуге доступним свим корисницима Дина картица, којих је око два милиона.

Упоредо са овом кампањом за нове трговце, Банка Интеза уводи могућност плаћања националним Дина картицама и код трговаца који већ користе њене е-commerce услуге, што је изузетна погодност за све кориснике Дина картица (без обзира на то која је банка издала конкретну Дина картицу), будући да је Банка Интеза почевши од 2007. године изградила широку мрежу од око 400 трговаца које подржава у електронској трговини.

Први трговци који су омогућили плаћање Дина картицом на интернету јесу књижаре Делфи и Лагуна – на сајтовима ових књижара корисницима националне Дина картице доступне су њихове најдраже књиге. Народна банка Србије ће благовремено обавештавати јавност о увођењу овог сервиса и код других трговаца.

За више информација о Дина систему посетите: www.dinacard.nbs.rs, а за додатне информације о самом производу погледајте: http://www.bancaintesa.rs/mali-biznis/elektronsko-poslovanje/e-commerce/pokrenite-internet-prodavnicu.2654.html.“

Поделите: