Нова апликација еПорези

Пореска управа је обавестила кориснике да је развила апликацију еПорези која служи за приступ порталу еПорези.

Начин рада на порталу еПорези је идентичан досадашњем начину. Разлика је у начину приступа порталу: уместо директног приступа потребно је инсталирати апликацију еПорези и приступати порталу покретањем апликације.

Апликација се може преузети са сајта Пореске управе. Након преузимања, апликација се инсталира на локални рачунар и након покретања апликације се приступа порталу еПорези.

Упутство за коришћење апликације можете погледати овде.

У наставку преносимо у целости саопштење Пореске управе:

„Пореска управа је развила специјално дизајнирану корисничку апликацију – апликацију еПорези – која служи искључиво за приступ порталу еПорези. У апликацију су уграђени сви елементи који су неопходни корисницима портала за несметан рад, при чему су у потпуности очуване све функционалности постојећих електронских сервиса на порталу еПорези. Апликација еПорези је бесплатна и може се преузети са сајта Пореске управе.

Током последње две године велики светски произвођачи софтвера направили су бројне измене у погледу повећања безбедности на интернету, па је из најпопуларнијих интернет прегледача елиминисан велики број опција које су се користиле у свакодневном раду.

Како се за приступ порталу еПорези користе софтверски додаци најпопуларнијих светских прегледача за које више не постоји адекватна подршка, а ради превазилажења појединих застарелих техничко-технолошких решења, Пореска управа је развила специјално дизајнирану корисничку апликацију – апликацију еПорези – која служи искључиво за приступ порталу еПорези.

У апликацију су уграђени сви елементи који су неопходни корисницима портала за несметан рад, при чему су у потпуности очуване све функционалности постојећих електронских сервиса на порталу еПорези.

Апликација еПорези је бесплатна и може се преузети са сајта Пореске управе. Након преузимања, апликација се једноставно инсталира на локални рачунар и након покретања, поступак приступа порталу еПорези се, као и до сада, врши помоћу Квалификованог електронског сертификата.

Начин рада на порталу еПорези, у погледу употребе електронских сервиса за подношење пореских пријава, за преглед постојећих пријава, за достављање захтева за упитом стања, као и коришћење сервиса за доделу/одузимање овлашћења, идентичан је досадашњем.

Сви корисници портала биће у могућности да бесплатно преузимају нове верзије апликације еПорези које ће се појавити у наредном периоду, имајући у виду даљи развој и унапређење софтверских алата великих светских произвођача као и акредитованих Сертификационих тела у Републици Србији.

Примена новог начина приступа порталу, као и поступак потписивања пореских пријава, свакако значи бржи и ефикаснији рад портала еПорези, као и већу сигурност у раду пореских обвезника – корисника портала.

Пријављивање на портал еПорези биће могуће искључиво путем апликације еПорези, а све релевантне информације можете пронаћи на сајту Пореске управе – http://www.purs.gov.rs/.

За сва евентуална питања можете се обратити Контакт центру Пореске управе на број телефона 0700-700 007 или путем електронске поште на адресу eporezi@purs.gov.rs.“

Поделите: