Формиран Контакт центар за област унутрашње трговине и заштите потрошача

Министарство трговине, туризма и телекомуникација саопштило је да је формиран Контакт центар за област унутрашње трговине и заштите потрошача.

Позивањем на број 0800 104 107 (позивање је бесплатно) грађани и привреда ће моћи да се упознају са актуелним правним оквиром, као и да добију све потребне информације од оператера у вези унутрашње трговине (бирањем опције 1), односно у вези заштите потрошача (бирањем опције 2).

У наставку преносимо у целости обавештење Министарства трговине, туризма и телекомуникација:

„Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић саопштила је да је ресорно Министарство за трговину формирало Контакт центар за област унутрашње трговине и заштите потрошача, који се добија позивањем на број 0800 104 107 и путем којег ће грађани и привреда моћи да се упознају са актуелним правним оквиром, као и да добију све потребне информације од оператера.

,,Министарство трговине, туризма и телекомуникација континуирано ради на унапређењу законодавног оквира и стварању услова за фер и праведну тржишну утакмицу на јединственом тржишту Републике Србије. Формирани контакт центар ће омогућити  информисање и саветовање грађана, односно потрошача и представника привреде и то је још један начин на који желимо да им се приближимо и укључимо их у овај процес”, рекла је Матић.

Она је додала да се власници, менаџери и запослени у привредним субјектима, као и предузетници овим путем такође могу брзо упутити у постојећа законска решења и прикупити основне информације о прописима који су у припреми, као и на који начин могу и сами да учествују и њиховој припреми, слањем својих коментара, примедби и сугестија.

Позивање броја 0800 104 107 је бесплатно за све заинтересоване кориснике. Бирањем  опције 1 добијају се информације и подршка у вези унутрашње трговине, док се бирањем опције 2 добијају информације у вези заштите потрошача.“

Поделите: