еФактуре – нове исправке верзија 3.4.5 и ажурирано интерно техничко упутство

На интернет страни еФактура објављена су следећа документа:

Подсећамо да су од августа 2022. године нове исправке прво доступне само на демо верзији СЕФ а тек после одређеног времена и на продукционој верзији (видети текст овде).
Корисничко упутство за Систем електронских фактура на порталу Необилтен биће ускоро ажурирано са верзијом од 24. августа 2023. године.

У наставку је дат преглед свих функционалности и промена које су део исправке 3.4.5 решења СЕФ:

1. Појединачна и збирна евиденција ПДВ – Датум евидентирања постављен на системски датум без могућности измене

На графичком интерфејсу датум евидентирања појединачне или збирне евиденције ПДВ постављен на системски, без могућности измене од стране корисника. За рад преко АPI, у XML ПДВ евиденције у пољу Датум евидентирања (turnoverDate) поставља се системски датум без обзира на унету вредност од стране корисника.

НАПОМЕНА: Описана измена у XML биће примењена и кад таг turnoverDate има null вредност или не постоји у XML-у. У случају да таг постоји у XML-у, али није унета никаква вредност, корисник ће добити поруку грешке, да је потребно да унесе неку вредност у овом таг-у.

Наведена измена у апликацији приказана је на страницама 57, 65, 154 и 159 Интерног техничког упутства.

2. Појединачна и збирна евиденција ПДВ – у „Листа верзија документа“ додат и приказ датума и времена кад је која од верзија евидентирана

На листи верзија документа Појединачне и Збирне евиденције ПДВ, поред садашњег приказа тренутног статуса верзије и датума и времена последње промене статуса верзије, додат је и приказ датума и времена евидентирања верзије документа.

Наведена измена у апликацији приказана је на страницама 154 и 159 Интерног техничког упутства.

Поделите: